2014 bracht Spanje weinig goeds: "Overgangsperiode"

2014 bracht Spanje weinig goeds: "Overgangsperiode"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 november 2014 – De 0-1 oefennederlaag tegen Duitsland was voor Spanje een passend einde van een uiterst moeizaam jaar. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque werd roemloos als wereldkampioen onttroond in Brazilië en kon de prestaties van de voorbije jaren niet evenaren in 2014. Voor de eerste keer sinds 1991 gingen er vijf interlands verloren. "We kunnen niet zeggen dat het een geweldig jaar was."

"Het was geen goed jaar", sprak Del Bosque na afloop van de verliespartij tegen Duitsland, dat het stokje als wereldkampioen afgelopen zomer van Spanje overnam. "Het moge duidelijk zijn dat we niet blij zijn met de prestaties van dit jaar, zeker als je naar ons optreden op het WK kijkt. Toch zien we de toekomst met optimisme tegemoet", aldus de Spaanse bondscoach. In Brazilië moesten de Spanjaarden in de groepsfase hun meerdere erkennen in Nederland (5-1) en Chili (2-0).

Ondanks het teleurstellende WK wilde Del Bosque niets weten van opstappen. Hij wil tot en met het EK 2016 in Frankrijk aanblijven als bondscoach van Spanje. "We zitten in een overgangsperiode, waarin we moeten kijken hoe de nieuwe spelers zich inpassen. We hebben spelers die een grote toekomst voor zich hebben liggen en dat zorgt voor positiviteit."

Reacties

gerelateerd