Defensief gewijzigd Oranje met Van Persie en Huntelaar

16 november 2014, 17:12   Bijgewerkt: 16 november 2014, 17:18

Het moment van de waarheid is aangebroken voor het Nederlands elftal, in het bijzonder voor de geplaagde bondscoach Guus Hiddink. De 68-jarige Varssevelder hunkert met Oranje naar een overwinning op Letland, in de EK-kwalificatiereeks. Blijft deze uit, dan houdt hij het voor gezien. Het duel met de Letten wordt om 18.00 uur afgetrapt in de Amsterdam ArenA.

Hiddink heeft voor het cruciale duel gekozen voor veranderingen en een aanvallende formatie. Aanvoerder Robin van Persie keert terug van een hamstringblessure en vervangt Memphis Depay. Dat is de mutatie die het meest in het oog springt, aangezien Klaas-Jan Huntelaar zijn basisplaats behoudt en zodoende het aanvalsmaatje van Van Persie zal zijn. Robben completeert de voorhoede, Wesley Sneijder en Ibrahim Afellay moeten voor de ondersteuning vanuit het middenrif zorgen.

Hoewel het in aanloop naar het duel met Letland voornamelijk over de combinatie Van Persie/Huntelaar ging, is het opvallend dat Hiddink de bezem door de achterhoede heeft gehaald. Enigszins noodgedwongen, omdat Ron Vlaar is afgehaakt vanwege een kuitblessure, maar Joël Veltman en Ricardo van Rhijn zijn hun basisplaats kwijtgeraakt na de wedstrijd tegen Mexico (2-3 verlies). Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Jeffrey Bruma en Jetro Willems vormen de defensie. Jasper Cillissen neemt het keepersstokje weer over van Tim Krul.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Van der Wiel, Bruma, De Vrij, Willems; Afellay, Blind, Sneijder; Robben, Huntelaar, Van Persie.

Letland: Kolinko, Gabovs, Dubra, Gorkss, Kurakins, Ikaunieks, Zjuzins, E. Visnakovs, Fertovs, A. Visnakovs, Sabala.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen