Historie in San Marino: "Elf jaar op dit resultaat gewacht"

16 november 2014, 09:48

Er werd zaterdag historie geschreven in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk. Voetbaldwerg San Marino slaagde erin om doelpuntloos gelijk te spelen tegen Estland en het is voor de eerste keer dat het nietige voetballand een punt overhield aan een EK-kwalificatieduel.

Er kwam een reeks van 61 verloren wedstrijden ten einde voor San Marino, dat slechts 30.000 inwoners heeft. In de vorige vijftien wedstrijden wist het land maar één doelpunt te produceren, terwijl het 72 doelpunten tegen kreeg. "We hebben elf jaar gewacht op een resultaat als dit. We hebben wel eens de kans gehad om punten te pakken, maar wisten deze nog nooit te pakken. We hebben eindelijk gevonden wat we al jaren zoeken", aldus de 38-jarige aanvoerder Andy Selva, die 67 interlands speelde.

Bondscoach Pierangelo Manzaroli stelt dat het land hard gewerkt heeft om dit voor elkaar te krijgen. "Het harde week heeft zich uitbetaald. Het is een beloning voor de spelers en zal ons prikkelen om eerder dan na twaalf jaar weer tot een resultaat te komen", besluit de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen