De Rossi wordt 'centurion' en gelooft in EK-titel Italië

16 november 2014, 09:35

Daniele De Rossi speelt vandaag (zondag) zijn 100ste interland voor de Italiaanse ploeg, in het EK-kwalificatieduel met Kroatië. De middenvelder van AS Roma is lovend over bondscoach Antonio Conte en denkt dat La Squadra Azzurra onder diens bewind in staat is om het EK 2016 in Frankrijk te winnen.

Na het halen van de EK-finale in 2012, wilde Italië hoge ogen gooien op het WK van afgelopen zomer. De WK-droom spatte in Brazilië in de groepsfase echter al uiteen. De Rossi gelooft desondanks in succes op het volgende EK, in 2016. "Ik denk dat dit mogelijk is, ja. Italië is altijd sterk op het Europese podium. Dat blijft men ook altijd zeggen. Was dit niet zo, dan zou het een drama zijn. Ik geloof in ons nieuwe project, het geeft ons een boost", aldus de Italiaan.

De Italianen startten met drie overwinningen op rij, maar het spel is nog niet over naar huis te schrijven. "We hadden deze goede resultaten nodig. Er is sprake van een nieuwe sfeer. We kenden een slecht WK en moesten een nieuwe stijl, overwinningen en vertrouwen vinden onder de nieuwe coach. Conte is een harde werker. Je moet alles geven voor hem en dat betaalt zich uit op het veld."

Het doorgaan van de wedstrijd tegen Kroatië, die geleid wordt door scheidsrechter Björn Kuipers, is vanwege de grote hoeveelheid regen in Milaan nog niet helemaal zeker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen