Amrabat: "Iedereen in Marokko houdt zijn hart vast"

Amrabat: "Iedereen in Marokko houdt zijn hart vast"

15 november 2014 – Nordin Amrabat laat weten dat iedereen in Marokko 'zijn hart vasthoudt' in afwachting van de straf die de nationale ploeg krijgt opgelegd. Begin 2015 zou de Afrika Cup in het Noord-Afrikaanse land worden gehouden, maar Marokko gaf de organisatie terug uit vrees voor het ebolavirus. Dat kwam de Marokkanen op uitsluiting voor het toernooi te staan, maar de Afrikaanse voetbalfederatie CAF heeft al laten weten dat er meer sancties zullen volgen.

"Iedereen houdt zijn hart vast. We zijn al genoeg gestraft met het niet kunnen meedoen aan het toernooi", zegt Amrabat tegen Voetbal International. "We hebben een goede en leuke groep met Marokko, en hebben heel goede resultaten geboekt. Voor ons is het heel jammer en pijnlijk. Het is weinigen gegeven in eigen land zo'n toernooi te spelen. Maar wat dacht je van de supporters, die al twee jaar hiernaar hebben uitgekeken? Marokko was er echt klaar voor."

Amrabat kreeg deze week nog een tegenvaller te verwerken. In een duel met Benin liep de speler van Malaga een hamstringblessure op, waardoor hij vier tot zes weken aan de kant staat.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020