Letland gaat voor resultaat in ArenA: "Druk ligt bij Oranje"

14 november 2014, 09:14

Letland staat voor een loodzware opgave, in de EK-kwalificatiewedstrijd van komende zondag tegen het Nederlands elftal. Desalniettemin kan de nietige voetbalnatie hoop putten uit de prestaties van Oranje, die de afgelopen tijd zeer te wensen overlaten. Vitalijs Astafjevs, de assistent van bondscoach Marians Pahars, hoopt dat de huidige nummer 99 van de wereld kan stunten in de Amsterdam ArenA.

Astafjevs, met 167 interlands recordinternational van Letland, weet nog goed dat de Letten zich voor het EK 2004 in Portugal wisten te kwalificeren. Daar verloor het land met 3-0 van Oranje. "Van de wedstrijd tegen Nederland kan ik mij nog bijna alles herinneren", zegt Astafjevs in De Telegraaf. "Voor ons was het een fantastische ervaring. Het hele stadion in Braga was Oranje. We speelden tegen Van der Sar, Davids, Seedorf, Van Nistelrooy, noem maar op. Alleen maar grote namen. Qua druk op de coach was het eigenlijk dezelfde situatie als nu. Een slecht resultaat had Dick Advocaat destijds zeker de kop gekost", doelt de assistent-bondscoach van Letland op de enorme druk op Guus Hiddink.

Letland wil het Nederland zo lastig mogelijk maken. "Ons doel is om een beter resultaat te behalen dan tien jaar geleden", aldus Astafjevs. "De druk ligt bij Oranje. En ik denk dat het gat tussen beide teams kleiner is dan toen", besluit de assistent-trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen