Rooney viert 100e interland in oude basisschool

13 november 2014, 23:25

Wayne Rooney wordt zaterdag tegen Slovenië de negende Engelsman die 100 interlands speelde. Speciaal voor die gelegenheid keerde hij terug naar waar het allemaal begon.

Het is een oude traditie in Engeland dat voetballers die hun 100e interland spelen voor de gelegenheid terugkeren naar hun oude school. Onder meer Bobby Moore en Steven Gerrard deden het Wayne Rooney voor. "Het is een ongelooflijk gevoel dat ik naar deze school kan terugkeren en deze jongeren kan zeggen dat dromen soms toch uitkomen. Het was immers mijn droom om aanvoerder van Engeland te worden. Ik ben heel trots over mijn afkomst."

Schooldirectrice Sandra Hamilton: "Wayne heeft uitgebreid de tijd genomen voor onze kinderen. Hij heeft al hun shirts ondertekend en ging met iedereen op de foto. Wayne geeft de jongeren zelfvertrouwen. Hij heeft ook tal van kwaliteiten: hij is vastberaden, een leider en een familieman."

Zijn oude klaslokalen en de speelplaats riepen heel wat herinneringen op bij de spits van Manchester United. "Ik herinner me nog dat ik op het toneel stond met het schoolkoor. Ik had ook een hoofdrol in een toneelstuk en daarin moest ik weer zingen. Maar ik wou echt niet meer! Het is hier nog nauwelijks veranderd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen