Druk op Luhukay: "Moeten zorgen dat het beter gaat"

12 november 2014, 10:57

Na het fraaie seizoen 2013/2014, waarin de ploeg als promovendus als elfde eindigde in de Bundesliga, loopt het nu even minder bij Hertha BSC. De ploeg verloor drie wedstrijden op rij en staat met elf punten uit elf wedstrijden maar net boven de rode streep, de voorsprong op hekkensluiter VfB Stuttgart bedraagt slechts twee punten. En dus moet het snel beter, weet ook de Nederlandse hoofdcoach Jos Luhukay.

Luhukay woonde eerder deze week een vergadering van de ledenraad bij, waarin ingegaan werd op de sportieve en financiële situatie bij de club. Op financieel gebied gaat het goed, Hertha BSC is eindelijk uit de schulden. "Nu moeten we ervoor zorgen dat het ook op sportief gebied weer beter gaat", stelt Luhukay.

De coach voelde tijdens de vergadering de betrokkenheid van de leden bij de club. De slechte prestaties van de laatste weken vallen de Hertha-fans zwaar. "De ledenraad heeft ons getoond dat fans emotioneel zijn en willen dat het weer beter gaat met de club. Het is aan ons om daarvoor te zorgen", zegt hij in Kicker.

Vorige week sprak de clubleiding van Hertha nog zijn vertrouwen uit in Luhukay, wiens contract in Berlijn tot de zomer van 2016 loopt. "Hij is de juiste trainer. Als hij wil kan hij hier meteen bijtekenen. We zijn misschien nog niet zover als we willen, maar we verliezen zeker het geduld niet. In de winterstop zullen bovendien enkele geblesseerde spelers terugkeren. Dat zal ons ook weer verder helpen", sprak manager Michael Preetz.

Bij Hertha BSC spelen onder meer de Nederlanders John Heitinga en Roy Beerens.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen