Verbeek waardeert actie fans Nürnberg: "Hartstikke leuk"

12 november 2014, 08:05

Supporters van 1.FC Nürnberg lieten deze week op ondubbelzinnige wijze blijken dat ze Gertjan Verbeek terug willen als hoofdcoach. Ze plaatsten een grote advertentie in een regionale krant, met daarin de tekst: "Het is tijd om de stem van de fans te laten horen. We eisen de terugkeer van Gertjan Verbeek". De Nederlandse trainer, eind vorig seizoen ontslagen bij Nürnberg, kan de actie wel waarderen.

"Het is hartstikke leuk te horen dat de fans dit weer doen", zegt Verbeek in De Telegraaf. Hij werd een jaar geleden aangesteld als coach van de Duitse ploeg, maar werd ontslagen toen Nürnberg in de degradatiezone bleef hangen. "We hebben destijds naar onze mogelijkheden gepresteerd, 21 punten uit twintig duels was niet zo slecht. Maar wat er nu gebeurt, is tenhemelschreiend", verwijst hij naar de huidige veertiende plek in de Tweede Bundesliga. Naar aanleiding van deze prestaties besloot de club maandag coach Valerien Ismaël te ontslaan.

Ondanks de oproep van de supporters lijkt Verbeek weinig zin te hebben in een nieuw dienstverband in Neurenberg. Een basis om goed te werken is er volgens hem niet. "Misschien is het beter om een keer naar de leiding te kijken en naar hun visie. Hun sportdirecteur (Martin Bader, red.) heeft me destijds ook besodemieterd. Misschien was het onder druk van de raad van toezicht, maar het is vreemd dat die man er nog steeds zit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen