Van Persie en Clasie niet inzetbaar tegen Mexico

11 november 2014, 13:19

Guus Hiddink kan in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Mexico van komende woensdag niet beschikken over Robin van Persie. De aanvoerder van Oranje is niet okselfris en trainde dinsdag apart van de groep. Jordy Clasie is ook niet inzetbaar, hij kampt met hamstringklachten. Dat heeft de bondscoach op de persconferentie bevestigd.

Na het wegvallen van Nigel de Jong, die volgens Hiddink niet gespeeld zou hebben tegen Letland, werd Luuk de Jong door de bondscoach bij de selectie gehaald. Het deed wat wenkbrauwen fronsen, aangezien het een geheel ander type speler is. "Het heeft ook een andere reden. Robin van Persie is op dit moment niet helemaal fris. Het zou te veel zijn om hem te gaan gebruiken", verklaart Hiddink. "Voor zondag is het een optie om met Van Persie én Huntelaar voorin te spelen. We moeten zijn fitheid wel in de gaten blijven houden. Hij heeft niet met de groepstraining meegedaan en dat is de reden dat we Luuk erbij hebben gehaald", legt de Varssevelder uit.

Van Persie komt zodoende niet in actie tegen de Mexicanen. "Hij is niet inzetbaar, omdat hij vandaag niet voluit kon trainen. Als hij er klaar voor zou zijn, zou hij zeker een gedeelte gespeeld hebben", aldus Hiddink, die ook geen beroep kan doen op Clasie. "Hij heeft hamstringproblemen en zal daarom niet inzetbaar zijn. Dat is jammer, omdat ik hem ook graag een gedeelte van de wedstrijd wilde laten spelen."

Hiddink zal een aantal dragende spelers enigszins rust geven tegen Mexico. Hij laat ze niet op de bank beginnen, maar zorgt dat ze geen hele wedstrijd gaan spelen. "Ik ga een aantal spelers sparen. De dragende spelers zullen de wedstrijd niet uitspelen, maar die kunnen wel gewoon beginnen. Arjen Robben zal wel starten, maar het is evident dat hij zondag heel belangrijk kan zijn. Daarom speelt hij niet de hele wedstrijd."

Nigel de Jong had dus niet gespeeld tegen Letland, maar Hiddink stelt dat de middenvelder zich niet omwille hiervan heeft afgemeld. Hij heeft last van een hamstringblessure. "Tegen Letland hadden we waarschijnlijk geen gebruik van Nigel gemaakt. Ik had hem er wel graag bij gehad, omdat hij een goede invloed heeft op de jonge spelers. Hij heeft zich niet afgemeld omdat hij niet zou spelen tegen Letland. Hij is een fantastische prof. Hij gaat geen hamstringblessure faken", verzekert Hiddink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen