Makkelie in lappenmand: "Voelde knak en pijnscheut"

10 november 2014, 08:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een opvallende wissel vond plaats in de wedstrijd tussen SC Cambuur en Ajax. In de slotfase moest arbiter Danny Makkelie zich laten vervangen, nadat hij een knieblessure opgelopen had. Hij moest zijn plek in het veld afstaan aan vierde official Edwin Boot, die prompt een strafschop gaf aan de thuisploeg.

"In de sprint voelde ik een knak, kreeg ik een pijnscheut en wist ik dat het niet goed zat", zegt Makkelie in De Telegraaf over zijn blessure. "Ik probeerde nog door te gaan. Het was een corner en ik voelde wel pijn, maar ik hoefde aanvankelijk niet te rennen. Tot ik weer een volle sprint moest trekken. Het was makkelijker geweest als Ajax het tempo iets lager had gehouden. Maar ze gooiden er een snelle aanval uit … Dat kon ik niet meer bijbenen. Dan kun je maar één ding doen: stoppen."

Een mri-scan moet uitwijzen wat er precies aan de hand is met de knie van Makkelie. "De medici van Cambuur hebben al kunnen zien dat het geen bandenkwestie is. Het is waarschijnlijk de meniscus."

Hoe het programma van de scheidsrechter voor de komende weken eruit ziet, is door de blessure onduidelijk. "Maandag zou ik horen welke interland ik vrijdag zou leiden. En de week daarna heb ik in Zürich een FIFA-cursus voor jonge talentvolle scheidsrechters. Daar kan ik sowieso wel heen, desnoods op krukken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen