Acht op rij voor Real na zege op stadgenoot Vallecano

8 november 2014, 22:02

Zege nummer acht op rij in de Spaanse competitie is een feit voor Real Madrid. De manschappen van coach Carlo Ancelotti wonnen zaterdag in het eigen Estadio Santiago Bernabéu met 5-1 van stadgenoot Rayo Vallecano. Cristiano Ronaldo scoorde één keer, waarmee de teller dit seizoen al op achttien competitietreffers staat voor de Portugees.

Real Madrid neemt door de royale overwinning de koppositie in La Liga weer over van FC Barcelona. De Catalaanse rivaal was eerder op de dag, ondanks een 1-0 achterstand bij rust, met 1-2 te sterk voor UD Almeria. Real Madrid heeft na elf speeldagen 27 punten, twee meer dan FC Barcelona.

Gareth Bale bracht Real Madrid al binnen tien minuten aan de leiding tegen Rayo Vallecano. De Welshman schoot raak op aangeven van Toni Kroos. Sergio Ramos verdubbelde vijf minuten voor de pauze de marge. De verdediger trof met wat geluk, met de linkerknie, doel bij een corner. Bueno bracht op slag van rust op papier de spanning terug, na glijpartijen in de Real-defensie van verdediger Pepe en keeper Keylor Navas.

Spannend in de tweede helft werd het echter niet. Met een schot vanuit de tweede lijn maakte Kroos er in de 55ste minuut 3-1 van, vier minuten later nam Karim Benzema de 4-1 voor zijn rekening. Cristiano Ronaldo bepaalde in de 83ste minuut de eindscore op 5-1. De inzet van de Portugese ster leek houdbaar, maar Vallecano-keeper Cristiano Álvarez blunderde.