Galatasaray en Fenerbahçe winnen, Kuyt mist penalty

Galatasaray en Fenerbahçe winnen, Kuyt mist penalty

8 november 2014 – Galatasaray en Fenerbahçe blijven de koppositie in de Turkse Super Lig delen. Met Wesley Sneijder als basisspeler won Galatasaray zaterdag met 1-2 bij laagvlieger Karabükspor, ondanks een gemiste strafschop van Dirk Kuyt was Fenerbahçe thuis met dezelfde cijfers te sterk voor Rizespor.

Galatasaray kwam al in de derde minuut op voorsprong in Karabük. Aurélien Chedjou nam het doelpunt voor zijn rekening. Emre Güngör herstelde in de 57ste minuut het evenwicht namens Karabükspor, waar Boy Waterman onder de lat stond. Umut Bulut, even daarvoor ingevallen voor Sneijder, zorgde er in de 71ste minuut alsnog voor dat de punten meegingen naar Istanbul.

Michal Kadlec was de hoofdrolspeler bij Fenerbahçe - Rizespor. Door twee doelpunten van de Tsjechische verdediger van de thuisclub was de score bij rust 1-1. In de zesde minuut schoot hij in eigen doel, vlak voor de pauze scoorde hij in het goede doel en herstelde daarmee het evenwicht. Dat had Kuyt in de 26ste minuut nagelaten, de Katwijker miste een strafschop. Na acht minuten in de tweede helft moest Rizespor verder met tien man, nadat Kivanc Karakas zijn tweede gele kaart had gekregen. Dankzij Pierre Webó buitte Fenerbahçe tien minuten voor tijd de man-meer-situatie uit: 2-1.

Galatasaray en Fenerbahçe gaan met negentien punten gezamenlijk aan kop in Turkije.

gerelateerd