FC Barcelona wendt in tweede helft crisis af

8 november 2014, 17:52   Bijgewerkt: 8 november 2014, 19:24

FC Barcelona is ontsnapt aan de derde opeenvolgende nederlaag in de Primera Division. De formatie van coach Luis Enrique stond zaterdag in de uitwedstrijd tegen UD Almeria lang met 1-0 achter, maar sloeg in de laatste zeventien minuten toe: 1-2.

FC Barcelona won midweeks in de Champions League bij Ajax, maar had nationaal wat goed te maken na de verliesbeurten tegen Real Madrid en Celta de Vigo. In die duels kwam Lionel Messi niet tot scoren en dus ging de Argentijnse ster op visite bij UD Almeria voor de derde week op rij op jacht naar de evenaring van het record van Telmo Zarra als topscorer allertijden van de Spaanse competitie. Maar ook in het Estadio de los Juegos kwam Messi niet tot scoren.

De baldribbelaar was wel twee keer dicht bij zijn 251ste competitiedoelpunt, maar trof beide malen de lat. In de 37ste minuut stond hij onbedoeld aan de basis van de 1-0 voorsprong van Almeria. Balverlies van hem leidde een vlijmscherpe counter van de thuisclub in, die door Thievy Bifouma werd afgerond. De Congolees passeerde keeper Claudio Bravo met links in de korte hoek.

Dankzij een goed wisselbeleid van Luis Enrique stelde FC Barcelona na rust orde op zaken. In de 73ste minuut maakte Neymar, via de rug van Almeria-verdediger Ximo Navarro, gelijk op aangeven van Luis Suarez. Beide spelers waren direct na de pauze als invallers binnen de lijnen gekomen. Acht minuten voor tijd fungeerde Suarez opnieuw als aangever. Ditmaal bediende de oud-Ajacied Jordi Alba, die vervolgens de eindscore op 1-2 bepaalde.

De overwinning brengt FC Barcelona op 25 punten, waarmee het de koppositie in La Liga voorlopig overneemt van Real Madrid. Dat team ontvangt later op de avond echter nog Rayo Vallecano.