Roda legt met prachtgoal basis voor zege in Emmen

7 november 2014, 22:17

Medekoploper Roda JC Kerkrade heeft drie punten gepakt in de Jupiler League. De ploeg van coach René Trost boekte vrijdag een 2-3 zege bij FC Emmen en voerde daarmee de druk op collega-lijstaanvoerder NEC op. De Nijmegenaren krijgen zondag visite van VVV Venlo.

FC Emmen was de afgelopen weken behoorlijk op dreef. De Drentse formatie wist haar laatste vier competitieduels allemaal te winnen en scoorde daarbij maar liefst negentien keer. De manschappen van trainer Joop Gall bleven tegen Roda JC echter met lege handen achter.

Anco Jansen legde op formidabele wijze de basis voor de Limburgse zege in Emmen. De 25-jarige aanvaller ramde in de 32ste minuut de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied in de kruising en opende daarmee de score. Johan Plat verdubbelde vlak voor de pauze de marge, na voorbereidend werk van Frank Demouge. Laatstgenoemde tekende een kwartier voor tijd zelf voor de 0-3.

Daarmee leek het beslist, ook al was Roda JC zeven minuten eerder met tien man komen te staan vanwege de tweede gele kaart van Guy Ramos. In de laatste tien minuten kwam Emmen echter terug tot 2-3, door goals van Leandro Resida en Niek Vossebelt, maar meer zat er niet in voor de thuisclub. Roda JC Kerkrade heeft na dertien speeldagen 34 punten. Dat zijn er drie meer dan concurrent NEC, maar dat team speelt zondag nog thuis tegen VVV.

FC Eindhoven en FC Volendam, respectievelijk de nummers drie en vier, blijven in het spoor van Roda JC en NEC. De Brabanders wonnen dankzij een sterke tweede helft met 1-2 bij MVV. Daarin deden Joey Sleegers en Fries Deschilder het openingsdoelpunt van Davy Brouwers teniet. FC Volendam zegevierde thuis met 1-0 over Jong PSV. Kevin Brands maakte tien minuten voor tijd het verschil. FC Eindhoven heeft nu dertig punten, één meer dan FC Volendam. FC Emmen volgt met 22 punten op de vijfde plek.

Jong Ajax speelde zich doelpuntrijk voorbij FC Oss. Mede door een hattrick van Richairo Zivkovic werd met 1-4 gewonnen in het Frans Heesen Stadion. Helmond Sport was thuis met 5-2 te sterk voor Telstar. Kevin Visser nam drie doelpunten voor zijn rekening. Met dank aan Tim Receveur ontdeed Almere City FC zich in de vijfde minuut van de extra tijd van FC Den Bosch: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen