Feyenoord boekt uiterst belangrijke zege op Rijeka

6 november 2014, 23:04

Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan in de Europa League door HNK Rijeka met 2-0 te verslaan. In De Kuip wonnen de Rotterdammers voor eigen publiek door doelpunten in de eerste helft van Karim El Ahmadi en Lex Immers.

In Kroatië had Feyenoord nog met 3-1 op de broek gekregen van Rijeka. Volgens Fred Rutten was Feyenoord ook toen al beter. Dat zijn ploeg toch verloor was volgens de oefenmeester 'duur leergeld'. Door de reeks van vijf overwinningen op rij in de Eredivisie ging Feyenoord de wedstrijd toch vol goede moed in.

De Kuipbewoners begonnen dan ook wervelend aan de wedstrijd. In de eerste minuten gaven de Rotterdammers HNK Rijeka geen enkele mogelijkheid om de bal in bezit te houden. De snelle voorsprong was dan ook geen verrassing. De bal werd van achteruit op het hoofd van Kazim-Richards gespeeld. De sterke spits legde met een kopbal perfect klaar voor El Ahmadi, die doorliep en doeltreffend afwerkte: 1-0.

Daarna ging de ploeg van Fred Rutten vrolijk verder met aanvallend en dominant voetbal. In die fase stelde een scherpe corner van Jens Toornstra Immers in staat om de score te verdubbelen. Met tegenstanders om zich heen torende de middenvelder boven iedereen uit en kopte strak binnen. Voor rust had het nog 3-0 kunnen worden via Colin Kazim-Richards, die een enorme kans kreeg, en Elvis Manu die aangespeeld werd door El Ahmadi. De middenvelder werd, onterecht, teruggefloten wegens buitenspel. Ruststand: 2-0.

De tweede helft begon een stuk minder spectaculair dan de eerste. Feyenoord liet het spel veel meer aan de Kroaten en zag hoe Andrej Kramari? tot twee keer toe in een actie een enorme kans op 2-1 miste. Later kreeg de aanvaller nog een kans om te scoren en faalde wederom. Feyenoord had in de tweede helft alle moeite om overeind te blijven, maar hield de nul en deed daarmee uitstekende zaken in Group G van de Europa League.

Door deze overwinning staat Feyenoord niet alleen tweede in de poule achter FC Sevilla. Ook het onderlinge resultaat met HNK Rijeka is nu in het voordeel van de Rotterdammers. Mochten beide ploegen gelijk eindigen, dan geeft deze overwinning de doorslag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen