FC Utrecht mist Oar en keeper Ruiter op Woudestein

6 november 2014, 14:44

FC Utrecht moet in de uitwedstrijd tegen Excelsior een belangrijke speler missen. Linksbuiten Tommy Oar, dit seizoen al goed voor zes assists in de Eredivisie, mist het duel wegens een blessure. Ook doelman Robbin Ruiter is er nog niet bij, hij viel drie weken geleden tegen FC Dordrecht uit met liesklachten.

De plek van Oar links voorin bij FC Utrecht wordt tegen Excelsior vermoedelijk overgenomen door Gyliano van Velzen, Jeroen Verhoeven vervangt Ruiter opnieuw onder de lat. De langer geblesseerden Edouard Duplan, Nacer Barazite, Danny Verbeek en Anouar Kali zitten niet bij de selectie van coach Robby Alflen.

FC Utrecht heeft na elf duels twee punten meer dan Excelsior en wordt bij een nederlaag dus gepasseerd door de ploeg uit Rotterdam. Om die reden benadrukt Alflen dat van onderschatting geen enkele sprake mag zijn. "We zitten inmiddels al op één derde van de competitie. Kijk naar de ranglijst: dan kan het dus nooit zo zijn dat je Excelsior Rotterdam niet serieus neemt. Gelukkig is dat besef er in onze ploeg. Wij weten: voor ons zitten er geen eenvoudige wedstrijden tussen. Excelsior Rotterdam speelt naar de mogelijkheden die het heeft. Ik bedoel het niet vervelend, als ik zeg dat ze niet de beste achttien spelers uit de Eredivisie hebben. Maar ze halen er uit wat er in zit. Wat wij moeten doen is qua inzet minimaal hetzelfde brengen als zij. Collectief moeten we morgen goed zijn. Je moet het in dat soort wedstrijden als spelers voor elkaar willen doen", zegt hij op de clubsite.

Excelsior en FC Utrecht staan vrijdagavond om 20.00 uur tegenover elkaar op Woudestein.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen