Groep G: Maribor houdt Chelsea op gelijkspel

5 november 2014, 23:06   Bijgewerkt: 6 november 2014, 00:10

NK Maribor heeft Chelsea op een verdienstelijk gelijkspel gehouden in de vierde speelronde van de Champions League. Voor eigen publiek speelden de Slovenen woensdag 1-1 tegen de grootmacht uit Londen. In Portugal won Sporting Lissabon doelpuntrijk van Schalke 04: 4-2.

Twee weken geleden kreeg Maribor op Stamford Bridge nog met 6-0 op de broek van Chelsea, maar in thuiswedstrijden staat de equipe van coach Ante Simundza een stuk hoger aangeschreven. Tegen Chelsea bleek opnieuw waarom. De manager van de Engelse tegenstander José Mourinho liet niet al zijn toppers starten in Slovenië en was getuige zijn wisselbeleid niet te spreken over de eerste helft van zijn elftal. In de rust bracht hij Diego Costa en Oscar voor respectievelijk Andre Schürrle en Willian.

De wisselingen sorteerden echter niet het gewenste effect, want in de vijftigste minuut nam Maribor brutaal een 1-0 voorsprong. Agim Ibraimi stond op de rand van de 'zestien' helemaal vrij en kreeg alle ruimte om de bal aan te nemen. Nadat de Macedoniër dat had gedaan, ramde hij het leder fraai in het doel. Luka Zahovic kreeg even later een dot van een kans op de 2-0, maar hij miste. Oud-Vitessenaar Nemanja Matic had in de 73ste minuut aan de andere kant wel succes, maar verder dan 1-1 kwam Chelsea niet. Dat was mede omdat Eden Hazard in de slotfase een zelf verdiende penalty miste. Doelman Jasmin Handanovic keerde de inzet van de Belg.

Schalke 04 was twee weken terug met 4-3 te sterk voor Sporting. Ook de 'return' in Lissabon leverde veel doelpunten op, maar dit maal was de winst voor de Portugezen: 4-2. Schalke, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, nam in de zeventiende minuut door een eigen goal van Islam Slimani de leiding. Maar Mouhamado-Naby Sarr, Jefferson, Nani en Slimani stelden orde op zaken voor Sporting. Dennis Aogo deed tussendoor nog iets terug namens de Duitsers.

Chelsea gaat ondanks de remise aan kop in groep G. De kampioen van 2012 heeft na vier speeldagen acht punten. Schalke 04 volgt met vijf punten op de tweede plaats, voor Sporting (vier punten) en Maribor (drie).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen