Einde carrière dreigt voor 26-jarige Rasmus Elm

4 november 2014, 11:30   Bijgewerkt: 4 november 2014, 13:25

Op 26-jarige leeftijd moet Rasmus Elm mogelijk al een punt achter zijn carrière zetten. De middenvelder van CSKA Moskou, in het verleden actief voor AZ, kampt met een aandoening aan zijn maag. Deze aandoening is dermate ernstig, dat het bij flinke inspanningen kan leiden tot blijvend letsel.

Evgeni Giner, de voorzitter van CSKA Moskou, legt in het Zweedse krant Aftonbladet de ernst van de situatie uit: "Men heeft me verteld dat negen van de tien voetballers die deze ziekte krijgen, niet meer kunnen voetballen. Rasmus is een fantastische speler en geweldig mens, maar hij is ziek en kan niet werken. Zodra hij de belasting van zijn lichaam opvoert, gaat hij bloeden. Het is mogelijk dat hij moet stoppen met voetballen."

Elm kampt al maanden met de klachten. Vlak na de start van het seizoen ging hij naar Zweden om zich te laten behandelen, maar vooralsnog zonder succes. "Het belangrijkste is dat er geen verlammingsverschijnselen optreden", zegt Giner. "Het gaat weliswaar iets beter, maar voetballen gaat nog echt niet."

Tussen 2009 en 2012 stond Elm onder contract bij AZ, daarna vertrok hij naar CSKA Moskou.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen