NEC geeft overwinning weg: "Dit is doodzonde"

3 november 2014, 10:02

In de Jupiler League liep koploper NEC zondag tegen zeldzaam puntenverlies aan. In Rotterdam kwam de ploeg van coach Ruud Brood op een 0-2 voorsprong tegen Sparta, maar door twee late doelpunten van de thuisploeg werd het 2-2. Onnodig, vindt Brood.

"De tweede helft kregen we veel ruimte en bespeelden we zijkanten niet. We gaven de bal steeds weg, maar gaven geen kansen weg. In de slotfase krijgen we twee vrije trappen, maar leveren we bal steeds in. En dan maken we drie fouten en leveren we de punten in. We riepen het onheil over onszelf af. We stonden bij de 1-2 apathisch te kijken. Dit is doodzonde", zegt de trainer in gesprek met Omroep Gelderland.

Topscorer Sjoerd Ars spreekt van een 'dramatische slotfase'. "Als je met 2-0 de rust ingaat en de wedstrijd volledig in handen hebt, mag je het niet meer weggeven. We wonnen geen tweede ballen meer en kwamen we overal een stapje te laat. We gingen steeds meer achteruit lopen en dachten dat we het wel over de streep zouden trekken. In de allerlaatste seconde wordt het 2-2, maar dat riepen we ook over onszelf af."

Door het puntenverlies heeft NEC nu evenveel punten als Roda JC, dat zondag wel wist te winnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen