"Esteban houdt kop omhoog en pakt volgende wedstrijd alles"

"Esteban houdt kop omhoog en pakt volgende wedstrijd alles"

3 november 2014 – Een fout van doelman Esteban kostte AZ zondag twee punten. Bij een 3-2 voorsprong liet de keeper een schot van Excelsior los, waarna Carlo de Reuver van dichtbij de gelijkmaker binnen kon tikken.

Middenvelder Nemanja Gudelj noemt het gelijkspel in eigen huis tegen Excelsior 'heel teleurstellend'. "Ik denk dat we dit duel iets van zeventig procent balbezit hebben gehad. Oké, er was een fase in de tweede helft dat Excelsior ons een beetje wegtikte, maar daarna kwamen we goed terug. Over het algemeen vind ik dat wij de betere ploeg waren. We gaven de goals echter zelf weg en dat gebeurt ons te vaak. Tegen persoonlijke fouten kun je in het veld helaas niets doen", zegt hij op de website van de Alkmaarse club.

Eén van die persoonlijke fouten, de meest pijnlijke, werd dus gemaakt door Esteban. "Ik heb hem niet speciaal opgevangen", zegt Gudelj. "Esteban weet zelf ook dat hij een fout gemaakt heeft. Hij is professioneel genoeg om zich daar overheen te zetten. Esteban houdt zijn kop omhoog en volgende wedstrijd pakt hij alle ballen."

De volgende wedstrijd van AZ is tegen NAC Breda. Gudelj hoopt dat hij op bezoek bij zijn oude club eindelijk weer eens een zege kan boeken. "Ik hoop dat we volgende week uit tegen NAC goed aan de wedstrijd beginnen en drie punten pakken. Ook NAC heeft het moeilijk. We moeten onze fouten analyseren en vol voor de winst gaan in Breda. Daarna moeten we echt gaan winnen in thuisduels, dat is dit seizoen pas één keer gelukt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020

  3. zaterdag 28 maart 2020