Tiental United gaat strijdend ten onder tegen City

2 november 2014, 16:47   Bijgewerkt: 2 november 2014, 17:12

Manchester United heeft zondagmiddag geen punt overgehouden aan de stadsderby tegen Manchester City. Sergio Agüero besliste de wedstrijd, op voorhand door Louis van Gaal omschreven als de 'allergrootste derby ooit', in de tweede helft. Op dat moment speelde United al een tijdje met tien man, aangezien verdediger Chris Smalling in de eerste helft al kon inrukken na twee niet al te snuggere gele kaarten.

Het is de vierde keer op rij dat City het prachtige affiche naar zich toe heeft weten te trekken. Deze editie begon aardig, met goed voetbal. Het leidde tot kansjes voor Agüero en Jesus Navas namens City en voor Adnan Januzaj namens de bezoekers. City stuitte keer op keer op de uitblinkende doelman David de Gea. Het was een gelijkopgaande strijd, tot een bepalend moment in de eerste helft. United-verdediger Chris Smalling liep tegen zijn tweede gele kaart aan, waarvan vooral de eerste niet handig was.

United was dapper en probeerde een gelijkmaker te forceren. Deze kwam er niet. Van Persie, net als Blind een basisklant, kwam er niet aan te pas en had een ondankbare taak. De spits van Oranje werd tien minuten voor het einde van de wedstrijd gewisseld door Van Gaal. De manager zag dat Angel di Maria nog een aardige kans kreeg, maar verliet het stadion van de rivaal zonder punten op zak. The Mancunians blijven daardoor steken op plaats negen, The Citizens blijven derde staan, achter Chelsea en het Southampon van Ronald Koeman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen