FC Utrecht knokt zich knap terug na blunder Verhoeven

Jw
2 november 2014, 14:24   Bijgewerkt: 2 november 2014, 15:04

FC Utrecht heeft zondagmiddag een fraaie thuiszege geboekt op Vitesse (3-1). De formatie uit de Domstad begon ongelukkig door een klassieke keepersblunder van Jeroen Verhoeven, maar toonde veel veerkacht door uiteindelijk drie punten veilig te stellen. Spits Ruud Boymans was belangrijk met twee doelpunten.

Lang hoefde Verhoeven niet te balen van zijn blunder. Christian Kum bewees hem en heel FC Utrecht een goede dienst door een minuut later de score alweer gelijk te trekken. De centrale verdediger klom bij een vrije trap van Yassin Ayoub boven iedereen uit en kopte de bal vol overtuiging achter doelman Piet Velthuizen: 1-1.

Het was het startsignaal van een sterke fase van FC Utrecht. De ploeg van trainer Rob Alflen zette Vitesse telkens vroeg onder druk en dat leidde tot een paar goede kansen. Zo moest Velthuizen ingrijpen op een schot van dichtbij en kwam Ruud Boymans net tekort bij een voorzet van de Australische linksbuiten Tommy Oar. Vitesse speelde niet zo dominant als gebruikelijk, maar creëerde vlak voor rust nog wel een dot van een kans. Denys Oliynyk schoot op de paal.

Vitesse kwam de klap niet meer teboven. Arnold Kruiswijk veroorzaakte een kwartier voor tijd een strafschop en mocht tot overmaat van ramp met een tweede gele kaart ook inrukken. De jarige Kruiswijk (30) gaf daarmee een cadeautje weg aan Boymans, die daar wel raad mee wist en feilloos raak schoot (3-1). FC Utrecht werd er met een man meer op het veld alleen maar sterker op en Verhoeven bewees in de slotfase alsnog zijn waarde met een paar goede reddingen. Vitesse is nog te wisselvallig om mee te doen met de top van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen