AZ-topschutter Jóhannsson komt eraan: "Hij is gretig"

AZ-topschutter Jóhannsson komt eraan: "Hij is gretig"

31 oktober 2014 – AZ speelt komende zondag de thuiswedstrijd tegen Excelsior, met de wetenschap dat Aron Jóhannsson steeds fitter wordt. De spits maakte midweeks zijn rentree na een hardnekkige liesblessure, in het bekerduel met GVVV (0-5 winst). De international van de Verenigde Staten is volgens coach John van den Brom zeer gretig. Te gretig, misschien wel.

"Aron Jóhannsson was één van de spelers die op zijn vrije dag naar AZ is gekomen", zegt Van den Brom op AZ.nl. "Hij is gretig. In de rust van het duel met GVVV vroeg hij al aan me of hij 90 minuten mocht blijven staan. Dat fysieke risico wilden we niet nemen. Aron wil zo graag dat hij misschien wel wat teveel doet. Hij miste woensdag drie goede kansen, misschien wel door overijverig spel. Als hij rustig blijft en gewoon zijn spelletje speelt, komen de doelpunten vanzelf."

"Jóhannsson heeft geen last gehad van zijn blessure", voegt Van den Brom toe. "Ook heeft hij na de wedstrijd geen fysieke reactie gehad. Ik zal dus niet twijfelen om hem zondag in de basis te zetten. Het is alleen even afwegen wat betreft andere twijfelgevallen", aldus de AZ-coach, die doelt op Guus Hupperts, Dabney dos Santos en Muamer Tankovic. Markus Henriksen (knie) en Steven Berghuis (voet) zijn geblesseerd.

In de bekerloting werd AZ overigens aan NEC gekoppeld. "Ja, ik ben wel tevreden met de bekerloting. Het belangrijkste is dat we thuis spelen. NEC is een leuke tegenstander. Er zijn wel wat sterke ploegen die elkaar treffen, dus er worden automatisch sterke ploegen uitgeschakeld. Interessant."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 27 februari 2020

  2. woensdag 26 februari 2020