Cambuur-coach: "Niet in de war raken en onszelf blijven"

31 oktober 2014, 15:01

Na een periode waarin de goede resultaten elkaar in hoog tempo opvolgden, zat het SC Cambuur de afgelopen week even tegen. In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord bleef de ploeg puntloos achter en in de bekerwedstrijd tegen Scheveningen slaagde het er pas in verlenging in om het verschil te maken. Tegen de amateurs speelde Cambuur zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, zag ook coach Henk de Jong.

"Maar dat is heel normaal", zegt hij op de website van de ploeg uit Leeuwarden. "We zijn fantastisch begonnen en dan kom je in een fase waarin alles even iets minder makkelijk gaat. Daar moeten we niet van in de war raken, maar gewoon bij onszelf en ons eigen spel blijven. Hier worden we alleen maar sterker van."

Cambuur speelt zondag in Tilburg tegen Willem II. Een 'leuke wedstrijd', denkt De Jong. "Ik ben blij dat we weer mogen voetballen. Het is voor ons een prachtige uitdaging en een mooie kans om te laten zien dat we volwassen genoeg zijn om in zo'n lastige uitwedstrijd punten te pakken." Gemakkelijk gaat dat niet worden, weet hij. "Willem II heeft een prima ploeg met veel snelheid op de vleugels en slimme middenvelders. Ze zijn uitstekend aan het seizoen begonnen, heel knap. Maar zoals altijd liggen er ook zondag wel degelijk kansen voor ons."

Dejan Meleg, Marlon Pereira en Damiano Schet zijn wegens blessures niet inzetbaar bij Cambuur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen