Alflen: "Als liefhebber kijk ik graag naar Vitesse"

31 oktober 2014, 13:20

FC Utrecht hoopt zich komend weekend te revancheren voor de pijnlijke 1-5 thuisnederlaag tegen PSV van afgelopen zondag. Gemakkelijk zal dat niet worden, want de ploeg uit de Domstad treft met Vitesse opnieuw een sterke tegenstander. Coach Robby Alflen van FC Utrecht is onder de indruk van de Arnhemmers.

"Vitesse is voetballend een geweldige ploeg", stelt hij op de clubsite. "Als liefhebber van het spelletje kijk ik er graag naar. Dat geldt eigenlijk voor alle teams die door Peter Bosz worden getraind, trouwens. Zijn ploegen laat hij gedurfd voetballen, met zoals ik het zie als filosofie: we willen er één meer maken dan de tegenstander."

Hij verwacht om die reden een mooie wedstrijd in de Galgenwaard. "Normaal gesproken levert de combinatie tussen onze spelopvatting en die van Vitesse een attractief duel op. Vitesse gaat uit van zijn eigen kracht, met heel veel voetbal in de ploeg. Vergeleken met PSV, onze vorige tegenstander, hebben ze wat minder snelheid en diepgang, maar meer voetbal." De Utrechtse coach hoopt dat zijn team Vitesse meer tegenstand kan bieden dan PSV. "Van je fouten moet je leren. En je moet nooit het geloof in eigen kunnen en eigen idee verliezen. Gelukkig is daarvan ook geen sprake. Maar dat het beter moet dan vorige week tegen PSV, dat is wel duidelijk."

Of Ruud Boymans mee kan doen tegen Vitesse is onzeker, de spits is ziek en trainde vrijdag niet mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen