Goals Ars helpen tiental NEC voorbij De Treffers

30 oktober 2014, 20:42   Bijgewerkt: 30 oktober 2014, 23:58

NEC plaatste zich donderdag voor de achtste finales van de KNVB beker. In Groesbeek versloegen de Nijmegenaren provinciegenoot De Treffers met 3-1.

De Jupiler League-koploper had lange tijd zijn handen vol aan de zondagtopklasser. In de eerste helft was de grootste kans zelfs voor De Treffers. Wessel van der Horst speelde de bal echter te ver voor zich uit. Op slag van rust mocht Sjoerd Ars, nadat hij was neergelegd, vanaf elf meter aanleggen. De NEC-spits maakte geen fout: 0-1.

In de 72e minuut maakte Van der Horst zijn fout oog-in-oog met doelman Joshua Smits goed: 1-1. Navarone Foor kreeg kort daarna binnen tien minuten twee gele kaarten voorgeschoteld en mocht voortijdig gaan douchen. Het Nijmeegse tiental kwam een paar minuten later toch weer op voorsprong. Ars tikte een voorzet van invaller Anthony Limbombe binnen, 1-2. Limbombe zorgde in blessuretijd zelf voor het 1-3 slotakkoord.

Later op de avond volgt de loting voor de volgende ronde.