Rutten ziet 'grote jongens': "Hebben het goed gedaan"

29 oktober 2014, 16:28

Terugkijkend op de afgelopen periode, concludeert Feyenoord-coach Fred Rutten dat het goed zit met de 'mentale weerbaarheid' van zijn ploeg. De Rotterdammers zegevierden afgelopen zondag bij SC Cambuur (0-1) en wist alweer vier keer op rij te winnen in de Eredivisie. De equipe uit Rotterdam-Zuid heeft zich dankzij de prima prestaties weer in de top drie van de competitie genesteld.

Tussen de competitiesuccessen door verloor Feyenoord met 3-1 van het Kroatische HNK Rijeka, maar het spoelde deze kater weg in Leeuwarden. "Dat moet je kunnen opbrengen", geeft Rutten tegenover VI aan. "Ik was vooraf wel benieuwd naar wat onze reactie zou zijn na de wedstrijd in Rijeka. Ik heb gezegd dat als je grote jongens wilt zijn, je dat soort wedstrijden moet winnen en je je niet mag verschuilen achter een midweeks Europees duel. Ik vind dat we dat goed hebben gedaan, al sluit ik mijn ogen niet voor wat er fout ging tegen Cambuur", blijft Rutten kritisch.

De trainer van Feyenoord legt meteen de vinger op de zere plek: "We zijn vooral na rust in fases vergeten te voetballen en kwamen daardoor tegen het einde van de wedstrijd onder druk te staan. Maar dankzij onze keeper Kenneth Vermeer en het centrale duo Sven van Beek en Terence Kongolo, die uitstekend speelden, wisten we die druk te weerstaan. We hebben goed gereageerd op het duel in Rijeka en gedaan wat we móésten doen."

Feyenoord speelt komend weekend, op zaterdagavond (19.45 uur), in de eigen Kuip tegen PEC Zwolle, de nummer vier van de ranglijst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen