Ajax heeft aan sterke zes minuten genoeg tegen Urk

28 oktober 2014, 20:29   Bijgewerkt: 28 oktober 2014, 20:34

Ajax heeft zonder groots te spelen de achtste finale van de KNVB Beker bereikt. Op bezoek bij hoofdklasser SV Urk werd vanavond met 0-4 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Lerin Duarte, Richairo Zivkovic en Arkadiusz Milik, die er twee maakte. De Pool is dankzij zijn treffers met acht doelpunten topscorer van het bekertoernooi.

Ajax had in het vissersdorp ruim een halfuur nodig om zich te ontdoen van de hoofdklasser. Na 34 minuten bracht Lerin Duarte, die het middenveld vormde met Riechedly Bazoer en Davy Klaassen, de bezoekers op voorsprong. De middenvelder scoorde na een goede actie in het strafschopgebied. Urk was duidelijk van slag na de treffer en kon enkele minuten later weer de bal uit het doel halen. Duarte werd onderuit gehaald in de zestienmeter, waarna Milik de marge vanaf de stip verdubbelde.

Urk zag een stunt dus uitblijven, maar was wel enkele keren dichtbij de eretreffer. Dat kwam doordat Ajax in de tweede helft de touwtjes liet vieren. Zo zag Jan van Slooten in de 71ste minuut zijn fraaie lob op de late eindigen, terwijl Urk in de absolute slotfase ook bijna scoorde. Na een scrimmage wist doelman Diederik Boer toch zijn doel schoon te houden, waardoor Ajax donderdag in de koker gaat voor de loting van de volgende ronde van de beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen