Van de Looi: "We willen niet bij de verrassingen horen"

28 oktober 2014, 15:44

FC Groningen is één van de profclubs die week in de KNVB Beker de strijd aan moet gaan met amateurs. De ploeg van coach Erwin van de Looi speelt woensdagavond tegen Flevo Boys. Dat is een duel dat simpelweg gewonnen móet worden, vindt de trainer. Hij vindt het bekertoernooi belangrijk voor FC Groningen.

"We hebben ons net zo voorbereid als op elke officiële wedstrijd", zegt hij. "Aan het eind is de KNVB Beker voor ons de enige realistisch haalbare en tastbare hoofdprijs te winnen. Diverse andere niet-topclubs hebben dit in het recente verleden gedaan. Dit is de stap naar de laatste zestien en we zullen dat professioneel benaderen."

Flevo Boys komt uit in de Zaterdag Hoofdklasse C en staat in die competitie voorlopig op de vierde plaats. "Flevo Boys speelt 4-3-3 en is een ploeg die 'wil voetballen'", weet Van de Looi. "Voor hun is het de wedstrijd van het jaar. Er zal een mooi sfeertje hangen en we zullen goed worden ontvangen. Maar voor ons is het duidelijk dat we niet bij de verrassingen willen horen, maar donderdag willen meeloten voor de achtste finales."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen