FC Groningen hielp Urk aan analyses van Ajax

FC Groningen hielp Urk aan analyses van Ajax

28 oktober 2014 – In aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Ajax hebben de amateurs van Urk hulp gekregen uit onverwachte hoek. FC Groningen bleek bereid om de analyses die de club gemaakt had van de Amsterdamse club, af te staan. "Die speelden eerder dit seizoen tegen Ajax en wonnen met 2-0. Wat er in die analyses staat? Haha, dat ga ik jullie niet verklappen. Maar de Amsterdammers houden er niet van als de tegenstander druk zet", zegt de uit de provincie Groningen afkomstige Rolf de Boer, de trainer van Urk, tegen RTV Noord.

De Boer hoopt vooral dat de bekerwedstrijd tegen Ajax een voetbalfeest wordt. "Natuurlijk is Ajax favoriet. Als we tien keer tegen Ajax spelen verliezen we er waarschijnlijk tien. Maar er komt altijd een elfde keer. En we hopen dat vanavond zo'n avond is. Laten we hopen dat de spelers van Ajax ons een beetje onderschatten, dat zien we wel waar het eindigt. Maar Ajax neemt het serieus hoor, Tonnie Bruins Slot heeft ons een paar keer bekeken."

Volgens de trainer is heel Urk 'in rep en roer'. "Alles staat in het teken van de wedstrijd. Ons sportpark is tot stadion verbouwd, het is met 4.500 toeschouwers stijf uitverkocht. Overal extra viskramen. Geweldig. Nu nog even een paar uurtjes werken en dan ga ik maar eens naar het sportpark. Ik heb er zin in", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020