PEC Zwolle treft HHC: "Zij gaan boven zichzelf uitstijgen"

28 oktober 2014, 13:10

PEC Zwolle neemt het woensdag in het bekertoernooi in het eigen IJsseldeltastadion op tegen de amateurs van HHC Hardenberg, die zevende in de topklasse zaterdag staan. Trainer Ron Jans zag de opponent afgelopen zaterdag aan het werk tegen ONS Sneek (2-2). "Voor hen is deze bekerwedstrijd wat Europees voetbal voor ons was. Er komen heel veel mensen uit Hardenberg hier naar toe. Wat dat betreft is het wel een echte derby."

In gesprek met RTV Oost laat Jans weten dat hij de tegenstander niet onderschat. "Ik heb het met FC Groningen ook al een aantal keren gehad dat ik ging kijken bij een top- of hoodfklasser en dacht: 'dat mag geen probleem zijn.' Maar dat kun je niet vergelijken, want die ploegen gaan in een bekerwedstrijd boven zichzelf uitstijgen", beseft de coach van PEC Zwolle. "We willen gewoon heel graag weer zo ver mogelijk komen in de beker, want we weten hoe mooi dat kan zijn. En dan moet je winnen van HHC."

De bekerhouder begint zonder Ryan Thomas aan het duel. De Nieuw-Zeelander kampt met kuitklachten. Trent Sainsbury, die zondag uitstekend inviel tegen sc Heerenveen (2-2), start ten faveure van Joost Broerse. "Hij is nu twee keer goed in gevallen en verdient nu de kans om vanaf het begin te spelen", verklaart trainer Ron Jans, die nog niet kan beschikken over Mustafa Saymak en Wout Brama.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen