Oud-doelman De Goey herkent 'pure klasse' bij Vermeer

28 oktober 2014, 08:27

Voormalig doelman Ed de Goey is onder de indruk van de manier waarop Kenneth Vermeer presteert in zijn eerste maanden bij Feyenoord. De keeper kwam eind augustus over van aartsrivaal Ajax en werd om die reden aanvankelijk met argusogen bekeken door het Legioen, maar deze scepsis is inmiddels verdwenen.

"Ik heb altijd gezegd dat randverschijnselen niet mogen meetellen. Maar je hoort niemand meer over het feit dat hij van Ajax afkomstig is. Dat heeft hij met zijn prima prestaties snel weggenomen", zegt De Goey in het AD. Hij is vol lof over Vermeer. "Hij ziet vaak al wat er gaat gebeuren en anticipeert daar meteen op. Dat is pure klasse."

De Goey, tussen 1990 en 1997 keeper van Feyenoord, verwacht dat Vermeer spoedig ook weer een plekje krijgt in de Oranje-selectie. Voormalig bondscoach Louis van Gaal liet voorafgaand aan het WK al weten dat Vermeer, op dat moment nog de reservekeeper van Ajax, eigenlijk de meest geschikte doelman voor de nationale ploeg was. "Van Gaal is natuurlijk vertrokken, dus Vermeer moet nu Guus Hiddink zien te overtuigen. Maar het feit dat hij werd opgeroepen toen Krul geblesseerd moest afhaken, geeft aan dat hij er alweer dicht tegenaan zit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen