Commotie over sneeuwbal na Bulgaarse topper

Commotie over sneeuwbal na Bulgaarse topper

27 oktober 2014 – Het Bulgaarse voetbal is in de ban van een merkwaardige soap. Tijdens de beladen topper tussen stadgenoten CSKA Sofia en Levski Sofia werd Stoycho Mladenov, de coach van CSKA, geraakt door een sneeuwbal. Deze was gegooid vanaf de tribune, door een Levski-supporter. Mladenov ging tegen de grond en beweert zelfs zijn bewustzijn even kwijt te zijn geraakt, maar Levski-fans denken dat de coach zich aanstelt.

Mladenov moest, nadat hij getroffen was door de sneeuwbal, behandeld worden door de clubarts. Dat was helemaal nergens voor nodig, vinden boze Levski-fans. "Kinderen spelen met sneeuwballen en ik heb nog nooit gehoord dat daarbij iemand tegen de grond ging", bromt Vladimir Vladimirov, voorzitter van de landelijke Levski-fansclub. "Het was misselijkmakend om te zien hoe Mladenov zich gedroeg, hij overdreef enorm."

Mladenov beweert dat hij wel degelijk letsel overgehouden heeft aan de aanvaring met de sneeuwbal en dient zijn medische dossier in bij de Bulgaarse bond. Die beslist deze week over een straf voor Levski.

Koploper CSKA Sofia won de competitiewedstrijd tegen Levski Sofia overigens met 3-0.

gerelateerd