Crisis bij Heracles: "Moeten met elkaar in de spiegel kijken"

27 oktober 2014, 12:40

Heracles Almelo kende eerder deze maand een opleving toen het met 6-1 won van NAC Breda, maar inmiddels lijkt de club weer terug bij af. De thuiswedstrijd tegen Willem II ging zaterdag met 1-3 verloren, met als gevolg dat Heracles Almelo na tien speelronden nog altijd drager van de rode lantaarn in de Eredivisie is.

De klap van de nederlaag tegen de promovendus komt 'keihard' aan, zegt Jeroen Veldmate op de site van zijn club. "Iedereen had er veel meer van verwacht. Maar als je kijkt hoe wij het oppakken na de 0-1, daar zijn gewoon geen woorden voor." Na de openingstreffer van Willem II verdween het geloof in een goede afloop, zag hij. "Iedereen had het besef dat dit een hele belangrijke wedstrijd voor ons was, vergelijkbaar met de wedstrijd tegen NAC. We stonden goed en we waren veel gevaarlijker voor de goal dan Willem ll. Maar dan vliegt de eerste kans die zij krijgen er meteen in. Dan lijkt het bij ons alsof het al gespeeld is, dat is onacceptabel."

Het vertrouwen om een achterstand goed te maken, ontbreekt in deze fase van het seizoen volledig bij Heracles. "Je probeert er alles aan te doen, maar momenteel is het gewoon heel moeilijk om op zo'n moment om te schakelen en vol vertrouwen voor de winst te gaan. Het zijn harde feiten die iedereen ook kan zien."

De volgende wedstrijd van Heracles is al komende dinsdag, in de beker tegen FC Emmen. Daarna wacht een competitieduel met Go Ahead Eagles. Veldmate: "We zullen met elkaar weer in de spiegel moeten kijken. We hebben gewoon geen keuze en zullen keihard moeten werken om weer goede resultaten te gaan halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen