Van Gaal niet blij met Van Persie: "Domme reactie"

27 oktober 2014, 11:42

Robin van Persie vierde zijn late gelijkmaker in de topper tegen Chelsea (1-1) door zijn shirt uit te trekken. Niet erg handig, want het leverde de aanvaller van Manchester United een gele kaart op. Manager Louis van Gaal is niet blij met de actie van de aanvoerder van het Nederlands elftal.

"Het was een domme reactie op zijn doelpunt", zegt Van Gaal bij de BBC over de manier waarop Van Persie zijn treffer vierde. "Je kan heel blij zijn, maar dan hoef je nog niet je shirt uit te trekken. Je krijgt dan namelijk een gele kaart en dat is niet slim."

Van Persie zelf gaf na afloop van de wedstrijd in gesprek met FOX Sports ook toe dat zijn actie niet al te snugger was: "Natuurlijk weet ik dat ik mijn shirt niet uit mag trekken, maar dat vergeet ik weleens. Ik had pas twee keer gescoord in zeven wedstrijden terwijl ik wel steeds kansen krijg. Daar kan ik niet tevreden mee zijn, maar één van mijn kwaliteiten is dat ik altijd door blijf gaan. Ik ga liever strijdend ten onder dan niet strijdend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen