Van Persie redt punt voor United tegen Chelsea

26 oktober 2014, 19:05   Bijgewerkt: 27 oktober 2014, 00:04

Robin van Persie heeft Louis van Gaal en Manchester United zondag tegen Chelsea met een treffer diep in blessuretijd aan een punt geholpen: 1-1.

Met Didier Drogba op de plek van de geblesseerde Diego Costa was het Chelsea dat in de eerste helft het meeste gevaar stichtte. De Ivoriaan kreeg een enorme kans, maar vond doelman David de Gea op zijn weg. De Londenaren hadden bovendien recht op een penalty toen John Terry én Branislav Ivanovic bij een corner door Marcos Rojo en Chris Smalling naar de grond gewerkt werden. De enige kansjes van United in het eerste bedrijf kwamen van de voet of het hoofd van Van Persie, maar de Rotterdammer kwam (nog) niet tot scoren.

Na de wissel van helften brak de 36-jarige Drogba al snel de ban. Bij een hoekschop torende hij boven United-verdediger Rafael uit en kopte de bal fraai in het doel. United ging op zoek naar de gelijkmaker en was via met name Van Persie af en toe best gevaarlijk. Chelsea wachtte af en leek de overwinning over de streep te trekken. Tot aan de laatste minuut: nadat een inzet van Marouane Fellaini was afgeslagen, schoot Van Persie binnen. Ivanovic stond toen al niet meer op het veld. Hij ontving kort daarvoor zijn tweede gele en dus rode kaart.

Ondanks de remise blijft Chelsea riant koploper met een voorsprong van vier punten op het Southampton van trainer Ronald Koeman. Louis van Gaal staat met zijn ploeg op de achtste plaats met een achterstand van tien punten op de koploper.