Alflen: "Met elf man is het al moeilijk winnen van PSV"

26 oktober 2014, 18:44

Trainer Rob Alflen van FC Utrecht voelde de bui al hangen toen zijn ploeg in de wedstrijd tegen PSV al na 23 minuten met tien man verder moest. "Met elf man is het al moeilijk, maar met tien man is het zo goed als onmogelijk om van PSV te winnen", aldus Alflen na afloop van de 1-5 nederlaag.

Uiteindelijk was Alflen nog 'blij' dat het bij rust 0-3 stond. "Mijn spelers wisten namelijk niet wat ze moesten doen, dat hebben we in de rust goed kunnen zetten. Voor het spel in de tweede helft maak ik mijn ploeg een compliment. We kwamen op een knappe manier op 1-3 en hadden zelfs een kansje op de 2-3. Als die was gevallen, had er nog iets geks kunnen gebeuren. Helaas is het uiteindelijk een teleurstellende middag.''

Nog een domper voor Alflen was het uitvallen van middenvelder Anouar Kali met een op het oog zware blessure. "Voor 99 procent heeft hij zijn hamstring gescheurd, dus dat betekent dat hij er na de winterstop pas weer bij is."