Cocu ziet PSV groeien: "Maar dat mag ook wel"

26 oktober 2014, 18:28   Bijgewerkt: 27 oktober 2014, 00:02

Trainer Phillip Cocu van PSV had na afloop van de ruime overwinning op FC Utrecht (5-1) weinig reden tot klagen. De zege kwam na de teleurstelling tegen Panathinaikos wat hem betreft als geroepen. "We hebben na die wedstrijd goed gereageerd. We lokten Utrecht een beetje uit om met de centrale verdedigers door te dekken op onze middenvelders. Daardoor kwam er ruimte voor ons", aldus Cocu na afloop tegen het Eindhovens Dagblad.

Door de zege staat koploper PSV weer vier punten boven Ajax. "Onze ambitie blijft om tot het laatst mee te doen om het kampioenschap. De weg is nog lang en er staan nog veel ploegen dicht bij elkaar. Wij moeten vooral zorgen dat we deze lijn vasthouden. Ik vind namelijk wel dat we erg gegroeid zijn ten opzichte van vorig seizoen. De kern is grotendeels bij elkaar gebleven, dus dan mag het ook wel.''

Cocu overweegt vanwege het zware programma, met ook de midweekse duels om de Europa League, om wat meer te gaan rouleren. "We gaan kijken hoe iedereen uit deze wedstrijd is gekomen. Het werd toch zwaar voor een aantal spelers. We gaan niet alles op zijn kop gooien, maar het kan best wel zijn dat iemand een keer rust gaat krijgen. Met pijntjes zullen we ze niet laten spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen