Wijnaldum: "Knieklachten niet over, maar kan wel spelen"

26 oktober 2014, 17:26

Georginio Wijnaldum maakte tegen FC Utrecht zijn rentree bij PSV. Na een blessureperiode van ruim twee weken, waarin hij de duels met AZ en Panathinaikos miste, kwam de middenvelder als invaller in actie in de Galgenwaard. En tijdens deze invalbeurt deed hij wat hij zo graag wilde doen, namelijk scoren.

"Het was een tijdje geleden dat ik gescoord had, ik was echt een beetje op zoek naar een doelpunt", geeft de goedlachse aanvoerder toe in gesprek met onder meer FCUpdate.nl. Zijn laatste goal in de Eredivisie maakte Wijnaldum op 16 augustus, in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (6-1). "Bij mijn eerste balcontact in deze wedstrijd was ik er al dichtbij, maar mijn lobje was te zacht. Daarna keek ik telkens naar de klok in het stadion, om te zien hoeveel tijd ik nog had. Want ik móest scoren, zo voelde dat. Dat zei ik in de eerste helft, toen ik op de bank zat, al tegen de andere jongens aan de kant."

De treffer die hij zo graag wilde maken, viel uiteindelijk diep in blessuretijd. Het leidde ertoe dat Wijnaldum de Galgenwaard moe, maar voldaan kon verlaten. Want hoewel hij slechts een half uurtje meedeed, voelde hij de invalbeurt flink in de benen. "Ik heb de afgelopen tien à elf dagen niets gedaan, vanwege mijn knieklachten en de geboorte van mijn dochtertje. Ik ben dus wel echt kapot nu." Met die opmerking lijkt Wijnaldum erop te wijzen dat een basisplek te vroeg gekomen was, maar dat wilde hij daarna desgevraagd niet bevestigen. "Ach, dat weet ik niet. Dat moet je eigenlijk aan de trainer vragen, hij maakt de opstelling", zei hij met een glimlach.

Voor Wijnaldum is vooral belangrijk dat het weer beter gaat met zijn knie. "Ik had een ontsteking in mijn knie. Daarvoor heb ik ontstekingsremmers gekregen om het herstel te bevorderen en daarnaast heb ik rust genomen. Ik heb er nu nog wel een beetje last van, de klachten zijn niet helemaal verdwenen, maar het voelt wel goed. Ik kan in ieder geval weer wedstrijden spelen." Aangepast trainen hoeft ook niet meer, zegt Wijnaldum. "Na een blessure heb je altijd een opbouwfase, waarin je de trainingsintensiteit opvoert. Die fase ben ik voorbij, ik kan gewoon voluit trainen en spelen. Het is nu alleen een kwestie van tijd voordat de klachten weg zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen