Feyenoord boekt knappe overwinning bij Cambuur

26 oktober 2014, 14:39

Dankzij een goal van Jens Toornstra heeft Feyenoord met 0-1 van SC Cambuur gewonnen. De Rotterdammers speelden goed en gedisciplineerd, waardoor het tot nu toe sterk presterende Cambuur geen moment echt in de wedstrijd kwam. De goal viel al voor rust, maar ook na de hervatting kwam Feyenoord nooit echt in de problemen. Door de overwinning gaat Feyenoord Cambuur op de ranglijst voorbij.

De laatste wedstrijden speelt Cambuur met veel zelfvertrouwen, terwijl Feyenoord de afgelopen week een teleurstelling in de Europa League kreeg te verwerken. Niemand twijfelde er in Leeuwarden dan ook aan dat er tegen de Rotterdammers een goed resultaat kon worden neergezet, maar het liep anders. Tonny Vilhena kreeg al snel een goede kans, maar vooral het spel van Feyenoord viel op. De spelers van coach Fred Rutten gingen voor elke bal en gaven nooit op in de duels. Cambuur leek hier wat door te zijn overvallen en kon niet of nauwelijks gevaarlijk worden.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Feyenoord zette goed druk en had achterin de zaakjes op orde. Als Cambuur dan toch een dreigend leek te worden, stond Kenneth Vermeer goed op te letten. In de laatste minuten startte Cambuur een slotoffensief, waarbij vooral werd gehoopt dat de bal eens goed zou vallen. Dat gebeurde niet, waardoor Feyenoord terug kan naar Rotterdam met drie punten op zak. En dat zijn belangrijke punten. Feyenoord doet bovenin weer mee en heeft laten zien dat het ook lastige wedstrijd als deze kan winnen. Voor Cambuur is er niet veel aan de hand. De ploeg staat er nog steeds prima voor en daar doet een nederlaag tegen Feyenoord niets aan af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen