Hoesen maakt eerste competitiegoal: "Altijd lekker"

26 oktober 2014, 11:03

Danny Hoesen moest er lang op wachten, maar maakte zaterdagavond eindelijk zijn eerste competitietreffer voor FC Groningen, de club waar hij afgelopen zomer met hoge verwachtingen gepresenteerd werd als nieuwe nummer negen. Er viel een last van zijn schouders af, na zijn doelpunt in de uitwedstrijd tegen AZ (2-2).

"Het is altijd lekker om doelpunten te maken en het begon een beetje een ding te worden. Ik ben er vrij rustig onder gebleven en ben hard blijven werken", zegt Hoesen tegen FOX Sports over zijn geringe doelpuntenproductie. "Ik wist dat die kans uiteindelijk een keer zou komen en de jongens in het team gunnen het me heel erg. We zijn hard aan de slag gegaan op de training en dan is het wel lekker dat de bal eindelijk binnenvalt", glimlacht de spits.

De wisselwerking tussen Hoesen en Michael de Leeuw, de maker van het andere Groningse doelpunt, wordt steeds beter. "Michael werkt hard waardoor hij ook veel verdedigers bezighoudt en daardoor wordt het ook een stukje makkelijker voor mij", aldus Hoesen.

De Leeuw is blij voor zijn aanvalsmaatje: "We raken steeds beter aan elkaar gewend en weten allemaal wat Danny kan. Dat zien we op de training ook. Voor hem is het lekker dat hij nu die bal binnen schiet, want het gaat toch aan je knagen. Wij wisten al dat hij het kan, nu weten jullie dat ook", knipoogt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen