Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax pakt zonder te overtuigen drie punten tegen Go Ahead

Ajax pakt zonder te overtuigen drie punten tegen Go Ahead

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

25 oktober 2014 – Ajax heeft de aansluiting gevonden met koploper PSV door in eigen huis te winnen van Go Ahead Eagles. De Amsterdammers wisten in de eigen Arena niet te overtuigen tegen de nummer dertien van de Eredivisie. Maar doelpunten van Anwar El Ghazi, Arkadiusz Milik en Lasse Schöne zorgden ervoor dat Ajax de winst pakte. Fernando Lewis was trefzeker voor Go Ahead, eindstand: 3-1.

Vooraf was Ajax huizenhoog favoriet. De Amsterdammers wonnen de laatste tien ontmoetingen met Go Ahead Eagles en waren vorig jaar nog met liefst 6-0 te sterk voor de Deventerse formatie. Frank de Boer koos voor een aantal opmerkelijke namen bij de eerste elf. Stefano Denswil en Jaïro Riedewald kregen voor het eerst dit seizoen de kans om hun kracht te tonen vanaf het eerste fluitsignaal. Milik nam de plek in van Kolbeinn Sigthórsson.

In de beginfase van de wedstrijd was Ajax direct dominant. Het creëerde kansen en na tien minuten voetballen lag de bal dan ook al in het netje. Milik schoot de bal met een droge knal op de paal waarna El Ghazi de bal in zijn voeten kreeg en rustig de 1-0 kon binnentikken. Daarna rechtte Go Ahead de rug en kwam het steeds beter in de wedstrijd.

De ploeg van trainer Foeke Booy kreeg kopkansen via Marnix Kolder en Lewis en zag een schot van Deniz Türüç uiteenspatten op de lat. Even later kreeg Go Ahead de bal wel achter Jasper Cillessen. In een vlijmscherpe counter zette Sander Duits zijn teamgenoot Lewis helemaal vrij voor het doel. De rappe aanvaller liep goed door en schoof de 1-1 in het doel. Daarna kreeg Ajax nog de nodige kansen om weer op voorsprong te komen. Dat lukte niet en dus bleef de ruststand steken op 1-1. 

De tweede helft begon rommelig. Ajax wist niet te vertuigen in balbezit en Go Ahead kwam er af en toe gevaarlijk uit. Een scherpe voorzet van Ricardo van Rhijn brak de tweede helft open. De bal kwam perfect voor het doel en Milik kon aldaar binnentikken door voor zijn man te komen, 2-1. Nadat Ajax opnieuw op voorsprong was gekomen, gingen de Amsterdammers ook iets makkelijker voetballen.

Geklungel van de ingevallen Alex Schalk leidde uiteindelijk tot de 3-1 van Ajax. Schalk kreeg de bal niet weg, Ajax onderschepte en Schöne kwam zomaar helemaal vrij voor de keeper. De Deen schoof vakbekwaam de 3-1 binnen en besliste daarmee de wedstrijd.

Door deze overwinning komt Ajax op een punt van koploper PSV, dat het morgen (zondag) opneemt tegen FC Utrecht.

Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

Tegen Senegal en Qatar konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen de USA kan het weer. Jacks pakt wederom uit met een leuke actie voor nieuwe spelers. Zet je één euro op Nederland dan win je vijftig euro bij winst!

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd