Valencia zegeviert na drie rake corners

25 oktober 2014, 23:57

Trainen op standaardsituaties: Valencia heeft onderstreept dat het loont. De equipe uit de sinaasappelstad won zaterdag op het eigen Mestalla met 3-1 van Elche CF en alle treffers van de thuisclub vielen uit een hoekschop.

Al binnen achttien minuten leidde Valencia met 2-0, doordat Shkodran Mustafi en Dani Parejo allebei raak knikten uit een corner van Pablo Piatti. Ook aan de 3-0, in de 63ste minuut, ging een hoekschop vooraf. Maar deze werd door Lombán in eigen doel gewerkt. Oud-AZ'er Jonathas redde in blessuretijd de eer voor Elche.

Valencia klimt door de winst naar de derde plaats op de ranglijst van de Spaanse competitie. Het heeft twintig punten, twee minder dan koploper FC Barcelona en één minder dan nummer twee Real Madrid. De Koninklijke won eerder op de dag in een enerverende uitvoering van El Clásico met 3-1 van de Catalaanse rivaal. Sevilla kan zich zondag naast Barça aan kop nestelen. Dan moeten de Andalusiërs thuis winnen van Villarreal.