Fenerbahçe herpakt zich met dank aan Kuyt

25 oktober 2014, 20:10

Fenerbahçe heeft zich herpakt. Een week na de verloren kraker tegen Galatasaray (2-1, door twee goals van Wesley Sneijder) werd Genclerbirligi zaterdag voor eigen publiek met 2-1 verslagen. Dirk Kuyt was de matchwinner.

De Nederlandse aanvaller tekende in de 86ste minuut voor het beslissende doelpunt. Hij schoot raak uit een penalty. Eveneens vanaf elf meter had Emre Belözoglu Fenerbahçe vijf minuten na rust aan de leiding gebracht. Antal herstelde in de 82ste minuut het evenwicht namens Genclerbirligi.

Fenerbahçe komt door de winst op dertien punten, waarmee het gedeeld tweede staat. De achterstand op koploper Besiktas bedraagt één punt. Die ploeg komt maandag nog in actie. Galatasaray heeft net als Fenerbahçe dertien punten, maar speelt zondag nog.