Feyenoord gaat onnodig ten onder in Rijeka

Feyenoord gaat onnodig ten onder in Rijeka

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 oktober 2014 – Feyenoord heeft donderdagavond in de Europese ontmoeting met HNK Rijeka de goede lijn van de laatste weken niet door weten te trekken. In Kroatië was Feyenoord zeker niet de mindere maar dat was niet terug te zien in het resultaat: 3-1. Grote man aan Kroatische zijde was Andrej Kramaric die met drie doelpunten het vonnis velde over de Rotterdammers. Jens Toornstra deed namens Feyenoord wat terug. Door de verliespartij staat Feyenoord nu laatste in groep G van de Europa League.

Rijeka is niet echt een bekende naam in het Europese voetbal maar Feyenoord wist vooraf dat het weleens een moeilijk avondje kon gaan worden in het schilderachtige Stadion Kantrida aan de Adriatische kust. De Kroatische vice-kampioen speelt als een hecht team en heeft met Kramaric een echte goalgetter in huis. Ook vanavond liet de spits zien waarom hij in de belangstelling staat van enkele Europese topclubs. Een uur lang was Kramaric onzichtbaar maar toen maakte de spits binnen vijftien minuten met een hattrick een einde aan alle Rotterdamse hoop op een goed resultaat.

In het eerste uur gebeurde er niet veel op het slechte veld van Rijeka dat door de heftige regenval alleen maar moeilijker bespeelbaar werd. Feyenoord had het beste van het spel en kreeg via Elvis Manu enkele goede mogelijkheden op de openingstreffer. De vleugelaanvaller had tot grote frustratie van zichzelf zijn vizier echter niet op scherp staan. De grootste kans kreeg Manu vlak na rust toen hij tussen twee verdedigers alleen op doelman Ivan Vargic af mocht maar de bal ruim naast het doel schoof. Aan de andere kant kreeg Rijeka via Moises een enorme mogelijkheid maar Kenneth Vermeer zag het hakballetje tegen zijn lichaam aankomen.

Met nog een half uur op de klok leek Feyenoord de zaakjes op orde te hebben maar Rijeka dacht daar anders over. Na een mooi een-tweetje kon Marin Leovac voorgeven op Kramaric die de bal alleen nog maar hoefde binnen te lopen. De Rotterdammers kwamen deze klap al snel te boven door een vrije trap van Toornstra die heerlijk in de kruising verdween.

Tien minuten later lag Feyenoord wel knock-out. Rick Karsdorp kon Kramaric niet bijhouden en Vermeer had geen antwoord op de verfijnde lob van de spits. Even later besliste Kramaric het duel door een makkelijk gegeven strafschop te verzilveren. Feyenoord was via Karim El Ahmadi en Matthew Steenvoorden, die zijn Europese debuut maakte, nog dicht bij de aansluitingstreffer maar daar ontbrak het de Rotterdammers aan een beetje geluk. Feyenoord moet over twee weken in De Kuip tegen Rijeka de kansen die het krijgt wel gaan benutten om kans te houden op overwintering in Europa.

Reacties

gerelateerd