Groep G: 'Hunter' juicht in spektakelstuk, Chelsea haalt uit

21 oktober 2014, 22:49   Bijgewerkt: 22 oktober 2014, 01:38

Mede door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 een spectaculaire wedstrijd tegen Sporting Lissabon op winst afgesloten. Voor eigen publiek won de ploeg van coach Roberto Di Matteo dinsdag met 4-3 van de Portugezen, die zich met tien man van een 3-1 achterstand terug knokten tot 3-3. In de slotfase stelde Schalke 04 alsnog de drie punten veilig, dankzij een rake penalty. Chelsea was ondertussen op schot tegen NK Maribor: 6-0.

Nani bracht Sporting in de zestiende minuut op voorsprong in Gelsenkirchen, door raak te schieten na een verrassend laag genomen hoekschop. Sporting-verdediger Mauricio moest zeventien minuten later naar de kant met zijn tweede gele kaart en dat bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Uit de daaropvolgende vrije trap kopte Chinedu Obasi raak. Daarbij liet doelman Rui Patrício de bal door zijn handen glippen.

Vijf minuten na rust stuurde Obasi Huntelaar op het juiste moment diep, waarna de Oranje-international er met een schot in de verre hoek 2-1 van maakte. Toen Benedikt Höwedes tien minuten later uit een vrije trap de 3-1 binnenkopte, leek het beslist. Sporting vocht zich met een man minder echter terug tot 3-3. Adrien Silva maakte beide Portugese treffers, waarvan de eerste een strafschop was. Desondanks bleef een gelijkspel uit. Een Sporting-verdediger beroerde in de derde minuut van de extra tijd het leder met de hand na een kopbal van Huntelaar en dus mocht ook Schalke 04 aanleggen voor een penalty. Eric Choupo-Moting trapte binnen: 4-3.

Ook in de tweede helft vond Chelsea het net drie keer, al had het daar wel de hulp van NK Maribor voor nodig. In de 54ste minuut tikte Mitja Viler een voorzet van Eden Hazard in eigen doel. De laatste bepaalde met twee doelpunten, waarvan één strafschop, de eindscore op 6-0. Ook NK Maribor kreeg een penalty toegewezen van scheidsrechter Danny Makkelie, maar deze ging er niet in. Agim Ibraimi, het slachtoffer, mikte vanaf elf meter tegen de paal.

Chelsea, waar Nathan Aké na een uur inviel, is met zeven punten de koploper in poule G. Schalke 04 volgt met vijf punten op de tweede plaats, voor Maribor (twee punten) en Sporting (één).