Roda JC houdt NEC in vizier na zege op Jong Twente

20 oktober 2014, 21:58

Roda JC is er maandagavond in geslaagd om de aansluiting te houden met NEC, de lijstaanvoerder van de Jupiler League. De Limburgers kwamen dankzij een comfortabele 0-2 overwinning bij Jong FC Twente weer op twee punten van de Nijmegenaren, die afgelopen zondag met 3-1 van FC Den Bosch wonnen. Jong PSV gaf in Eindhoven een overwinning uit handen tegen Fortuna Sittard: 1-1.

Jong Twente trad aan met een zeer respectabele startformatie - onder meer Sonny Stevens, Tim Breukers, Darryl Lachman, Dico Koppers, Shadrach Eghan en Torgeir Børven maakten hun opwachting - maar had weinig in de melk te brokkelen tegen Roda JC. De ploeg uit Kerkrade was heer en meester in de Grolsch Veste, maar werd wel in het zadel geholpen. Brem Soumaoro moest namelijk binnen een half uur al richting kleedkamer, nadat hij een rode kaard kreeg voor een zware charge op Ard van Peppen.

Op het moment van de rode kaart waren de Tukkers de kluts kwijt. Johan Plat wist er optimaal van te profiteren. De spits tekende met een kopbal zijn vierde doelpunt van het seizoen aan en zorgde even later ook voor de 0-2 en zijn vijfde van het seizoen. Plat werkte goed samen met Frank Demouge, zijn collega voorin. Na deze 0-2 zou de zege van Roda JC geen moment meer in gevaar komen. Guy Ramos en Wiljan Pluimen raakten het houtwerk in Enschede, waar Anco Jansen zijn rentree maakte na acht maanden blessureleed.

Jong PSV bleef in het Jan Louwers Stadion steken op een remise tegen Fortuna Sittard. De Eindhovense talenten sneden zichzelf in de vingers. Nadat Aleksandar Boljevic een voorzet van Rai Vloet gepromoveerd had tot een doelpunt, kon Jordy de Wijs op slag van rust na onbesuisd inkomen inrukken met een rode kaart. In het tweede bedrijf werd het zodoende een stuk lastiger voor het team van trainer Darije Kalezic. Seku Conneh herstelde uiteindelijk uit een penalty het evenwicht namens Fortuna, nadat Jong PSV nog wel een aantal goede kansen had gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen