Vd Looi: "Een domper, maar compliment aan Excelsior"

19 oktober 2014, 23:55

FC Groningen begon in de thuiswedstrijd tegen Excelsior met een schone lei. Een nieuw systeem moest weer voor vrolijke gezichten zorgen in Euroborg. De wedstrijd tegen de Kralingers kende echter niet het gewenste verloop: er werd met 1-1 gelijkgespeeld. Coach Erwin van de Looi sprak na afloop van de remise van een 'flinke domper'.

"We zijn prima begonnen en hebben enkele uitgespeelde kansen gehad in de openingsfase. Wel zag je dat we in de afstemming nog ongelukkig waren. En dat is logisch als je met iets nieuws begint", legt Van de Looi uit op de officiële clubsite. "De 0-1 was ongelukkig", doelt hij op het eigen doelpunt van Maikel Kieftenbeld.

In de rust werd de boel opnieuw neergezet. "Voor de tweede helft hadden we ons voorgenomen rustig te blijven en de bal veel van kant tot kant te laten gaan", aldus Van de Looi. "Maar we speelden toch wat te gehaast en de spelers op de backposities waren ongelukkig. Na de pauze hebben we dan ook minder gecreëerd, al verdedigde Excelsior ook gewoon goed. Wij stelden daar onvoldoende tegenover, al hebben we zelf ook niet veel weggegeven."

Het 1-1 gelijkspel leidde tot fluitconcerten in het stadion. "Het is wel een domper dat we niet winnen en ik moet Excelsior een compliment maken omdat we er niet door wisten te komen", stelt Van de Looi sportief. "De uitvoering moet absoluut beter en dat moeten we in de komende periode voor elkaar zien te krijgen. We hebben overigens zoveel mogelijk aanvallend gewisseld en ik vond dat Mimoun Mahi een prima invalbeurt maakte in zijn eerste wedstrijd in Euroborg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen