Vd Velden: "Publiek had gelijk om mij even aan te pakken"

19 oktober 2014, 20:58

Het balletje hooghouden van Richard Witschge tijdens de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in 1997 staat bij menig voetballiefhebber nog vers op het netvlies. Bij een voorsprong kan een dergelijke actie ter vermaak van de fans dienen, maar bij een achterstand of een gelijke stand kan het nogal knullig overkomen. Het gebeurde zondag tijdens FC Groningen - Excelsior (1-1): Nick van der Velden hield de bal een paar keer hoog en werd vervolgens getrakteerd op een striemend fluitconcert.

De Groningse fans reageerden woedend toen Van der Velden het nodig vond om de bal een paar keer hoog te houden, bij een 1-1 tussenstand. Trainer Erwin van de Looi was er ook niet van gediend. "Een heel onverstandige actie van hem. Hij had die bal gewoon voor het doel moeten zwiepen. De afkeurende reactie van onze supporters vond ik terecht", sprak de Groningen-trainer tegen FOX Sports.

Ook Van der Velden kon begrip opbrengen voor de reactie van de supporters. "Het is natuurlijk nooit fijn om uitgejoeld te worden. Maar ik deed het echt niet om het publiek te sarren of iets dergelijks. Ik deed het op intuïtie, zo voetbal ik ook. Maar bij een stand van 1-1 is natuurlijk niet zo slim om de bal hoog te houden. Het publiek had daarom groot gelijk om mij even aan te pakken", geeft de speler toe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen